Середньоранні сорти сої під раундап від ВІКОЛ-АГРО

Середньоранні сорти сої

Середньоранні сорти сої дозрівають за 100-110 днів. Це хороший вибір для фермерів, які вирощують сою в кліматах з коротким вегетаційним періодом. Соя середньоранніх сортів має більш високу врожайність, ніж ранні сорти.

Переваги середньоранніх сортів сої:

  1. Висока врожайність – гарантія розвитку для фермерів та агропідприємств.
  2. Посухостійкість вищого класу – даний сорт сої пристосований до спеки та засухи.
  3. Стійкість до хвороб – 9 балів. Високий показник для середньораннього сорту сої.
  4. Вміст білка та олії – високий.

При виборі сої середньоранніх сортів потрібно враховувати тип ґрунту, клімат, посадковий та посівний матеріал, обробку посівів та збір врожаю.

Середньоранні сорти сої та їх види

Сорти сої є надзвичайно важливим ресурсом для аграріїв, які хочуть досягти високих результатів в умовах середньораннього клімату. Саме тут, даний тип сортів, демонструє свою унікальну природну витривалість та адаптацію до зміни погодних умов.

Середньоранній сорт сої Монро (Monroe) від ВІКОЛ-АГРО

Сорт Монро (Monroe)

Соя сорту Монро – це середньоранній сорт, який має період дозрівання 97-105 днів. Соя має високу врожайність – до 40 ц/га, що є вигідним для агробізнесів та фермерів. Найбільшою популярністю даний тип сої користується в Полтавській, Черкаській, Вінницькій та Хмельницькій областях. Рослина сої Monroe виростає до 110 сантиметрів, з розміщенням нижніх бобів на висоті – 12-14 см. Перевагою посіву такого типу сої є її посухостійкість та стійкість до хвороб. Має гарно-розвинену кореневу систему, що сприяє аерації грунту.

Сорт Сенсор (Sensor)

Середньостиглий сорт Сенсор має період дозрівання – 105-107 днів. Рослина досягає довжини до 120 см та здатна до гілкування, що сприяє збільшенню врожайності. Однією з переваг даного виду сої є її висока врожайність – 45-50 ц/га. Sensor стійка до хвороб та шкідників. В насінні сої поєднуються високий вміст протеїну та олії. Соя сорту сенсор може витримувати посуху та інші несприятливі погодні умови. Має здатність зберігати зелене листя довше після цвітіння, що пролонгує період фотосинтезу та сприяє накопиченню поживних речовин.

Середньоранній сорт сої Сенсор (Sensor) від ВІКОЛ-АГРО
Середньоранній сорт сої Хардін (Hardin) від ВІКОЛ-АГРО

Середньоранні сорти сої – Хардін (Hardin)

Сорт сої Хардін з’явився у 1990 році та користується своєю популярністю і до сьогодні. Бобова культура має вегетаційний період до 110 днів. Хардін стійкий до посухи, а, отже це хороший вибір для вирощування в посушливих регіонах України. Врожайність сої даного сорту – 40-50 ц/га. Однією з переваг середньораннього типу сої є її дотичність до будь-якого грунту. Має стійкість до посух та хвороб, а також невибагливий до умов вирощування. Ці характеристики роблять його цікавим вибором для фермерів, які не мають багато досвіду в вирощуванні сої.

Соя S04-D3

Середньоранній сорт S04-D3 з періодом дозрівання 110-112 днів. Характерна ознака сої – до 40 % бобів мають по 4 боба в стручку. Сорт S04-D3 може давати врожай до 55 ц/га. Соя відмінно справляється з важкими ґрунтами, забезпечуючи ріст навіть там, де інші рослини можуть зазнати труднощів. Бобова культура виростає до 120 см та має у своєму складі ген Rps1c (важливий для сої, оскільки відповідає за її стійкість до хвороб).

Середньоранні сорти сої S04-D | ТОВ "ВІКОЛ-АГРО"
Середньоранні сорти сої Озборн | ТОВ "ВІКОЛ-АГРО"

Соя Озборн

Новинка серед середньоранніх сортів сої під раундап – соя Озборн. Невибаглива до умов вирощування та грунту. Ідеальний варіант для невеликих фермерських господарств, де немає змоги змінювати поле під потрібну культуру. Період вегетації – 105-110 днів. Виростає до 150 сантиметрів, що сприяє зручному комбайнуванню посіву. Озборн стійка до посух та має високий поріг врожайності, 46-55 ц/га. Помірна висота дозволяє висівати в широкому рядку. Цей сорт сої по вегетації можна оброблювати гербіцидами на основі гліфосатів.

Сорт NK08-V9E3

Соя NK08-V9E3 має високий потенціал врожайності. Висока стресостійкість до погодних умов завдяки новим генам. Сорт середньоранній з періодом вегетації до 110 днів. Висока стійкість до хвороб та розтріскування. Приблизна вага 1000 насінин – 160 г – 220 г. Вміст протеїну – 42% Висота прикріплення нижнього бобу – висока. Урожайність – висока. Стійкість до хвороб також висока. Відрізняється від інших сортів високою толерантністю до білої гнилі.

Середньоранні сорти сої NK08-V9E3 | ТОВ "ВІКОЛ-АГРО"

Загалом, середньоранні сорти сої є незамінним ресурсом для сільськогосподарського виробництва. Соя даного виду сортів сприяє досягненню стабільного та високого врожаю незалежно від зовнішніх умов. ТОВ “ВІКОЛ-АГРО” пропонує свої клієнтам якісну сою за доступними цінами. Для уточнення інформації звертайтеся за номерами вказаними на сторінці контакти.

Приєднуйтеся до нас на Facebook!